A honlapon található képek, információk, szövegek másolása és üzleti célú felhasználása nem engedélyezett  és törvénybe ütközik!

Kezdőlap Napvitorlák Egyéb árnyékolások Kert Terasz  ÁSZF Elérhetőségek

Gyakran ismételt kérdésekMennyire szélálló a napvitorla?

A napvitorla lyukacsos anyagszerkezetű, ezért jól ellenáll a rosszabb időjárási viszonyoknak is. Narancssárga viharjelzés esetén a napvitorlákat célszerű levenni a rendszer károsodásának elkerülése érdekében.

Mennyire hatékony az árnyékolás és az UV védelem?

A napvitorlák több, mint 90%-ban védik az alattuk tartózkodókat a napsugarak UV sugarai ellen, ezért még érzékenyebb bőrűek is zavartalanul és biztonságban élvezhetik a nyara

Mennyi garancia van a napvitorla UV szűrésére?

Napvitorláinkra 5 év UV szűrési garanciát vállalunk. Magasabb minőségű Soliday, illetve Coolaroo napvitorlákra 10 év UV szűrési garanciát adunk.

Szerelvények és szerelési egységcsomagok felszerelési sorrendje

Napvitorla – Karabiner (7 x 70) – Acélszál (szükség esetén /3 v. 4 mm) – FeszítőKarabiner (8 x 80) – Tartószerkezet (a megfelelő tartószerkezet esetén szemescsavart egy M12-es tiplivel rögzítjük)


Napvitorla – Karabiner (7 x 70) – Hajózási kötél (6 mm) – Egysoros kötélcsiga (M8) – Karabiner (7 x 70, 8 x 80) – Bika (Rácsavarni a hajózási kötelet)

1. ábra  -  Szerelvények sorrendje

Mikor kell leszerelni a napvitorlákat?

A napvitorláinkat általában tavasszal szükséges elhelyezni és ősszel pedig leszerelni. A nyári időszakban kizárólag narancs riasztás esetén kell ideiglenesen eltávolítani a vitorlákat.

A téli időszakban nem szabad a vitorlákat fent hagyni, mert nagyobb hóteherhelés esetén károsíthatja a szerkezetet.

Használati útmutató

Kell e karbantartani a napvitorlákat és a tartószerkezeteket?

A napvitorla szilikonos, öntisztuló felülete nem teszi szükségessé a karbantartást.
A tartóoszlopokat és a feszítő elemeket érdemes szezononként ellenőrizni, hogy megfelelő állapotban vannak-e!

Melyik fajtát válasszam? Vízzárrót, vagy vízáteresztőt?

Az esetek túlnyomó részében a víz- és légátengedő vitorla jobban betölti árnyékoló szerepét és kevésbé érzékeny a hirtelen nyári záporok és viharok esetén, ezért mi ezt a típust ajánljuk, de igény esetén vízzáró vitorlával is tudunk segíteni elképzeléseinek megvalósításában.

Felcímkézés és vázlatkészítés

A napvitorla első leszerelése közben célszerű egy vázlatot készíteni, ami tartalmazza, hogy mely sarokra milyen szerelvények kerülnek. Így a következő visszaszerelés könnyebb lesz. Ezen felül célszerű még a napvitorla sarkait valamilyen módszer alapján megszámozni, vagy megjelölni, mely szintén segíthet.

2. ábra - felcímkézés és vázlat